Korsen en Kaaien - Openlucht Theater langs de Waal bij Varik en Heesselt

Voor kaartverkoop klik hier

In de Waaldorpen Varik en Heesselt is een bijzonder project in de maak: het locatietheater ‘Korsen en Kaaien’. In juni worden op drie verschillende plekken langs de Waal erfgoedverhalen nagespeeld. Bij elkaar vertellen de drie stukken over het leven in deze Betuwse dorpen. Acteurs, muzikanten, zangers en andere deelnemers zijn allen dorpsbewoners of komen uit de directe omgeving.

Afgelopen maanden hebben bewoners van Varik en Heesselt hun verhalen van vroeger gedeeld met artistiek begeleider Rob Hoekstra. Daar zijn onder de naam ‘Korsen en Kaaien’ drie theaterstukken uit voortgekomen. Eentje over de kersenpluk, eentje over de Heesseltse steenoven en eentje over de evacuaties, waaronder die van 1944/45 en de meer recente van 1995.

Bijna iedereen had wel fruitbomen in de tuin. Of ging bij een ander plukken. De kersen moesten eraf immers. Daarnaast speelde de Steenfabriek zeker in Heesselt een prominente rol. Vele families leefden van het loon van de fabriek. Directeur Van Thiel de Vries had veel aanzien en is de enige op het Heesseltse kerkhof die in een echte grafkelder ligt. En wat in het collectief geheugen is gegrift, is de evacuatie van 1995. Maar ook aan het eind van de tweede Wereldoorlog moesten de mensen hun huizen verlaten. Rob Hoekstra wil in dit stuk meerdere evacuaties met elkaar verbinden.

Bijzonder is ook dat de plaatselijke regisseurs en dirigenten, Lena Luppes, Annar Nooteboom, Roeland Grip, Sam ten Velden en Simone Damman de lokale deelnemers laten schitteren in “Korsen en Kaaien”.

De voorstellingen staan gepland op 19, 20, 26 en 27 juni 2020. Het decor is het prachtige rivierenlandschap waarvan u ook vanaf de Dikke Toren kunt genieten. Het vervoer van locatie naar locatie wordt bijzonder.

Kaartjes zijn nu te koop. In de voorverkoop tot 19 mei betaald u slechts €10 per toegangsbewijs via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/openluchttheater-korsen-en-kaaien  Na 19 mei is de prijs €13,50 per kaartje. Het belooft een prachtig Betuws spektakel te worden.

Activiteit: Openluchttheater erfgoedverhalen (waaronder evacuatie oorlog). Op verschillende locaties in de uiterwaarden en rond de kerk van Heesselt worden scѐnes uitgespeeld.

Organisatie: Historisch Cultureel Centrum Heesselt in samenwerking met de dorpen Varik en Heesselt                                                                                                                             

Datum: 19, 20, 26 en 27 juni 2020.                                                                                                       

Plaats: Heesselt/Varik                                                                                                                             

Tijdstip: 19:00-22:00 uur                                                                                                                     

Entree: voorverkoop tot 19 mei €10 via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/openluchttheater-korsen-en-kaaien , verkoop na 19 mei €13,50                                    

Maximaal 120 bezoekers per avond mogelijk                                                                        

Webadres: www.kerkheesselt.nl                                                                                                                 

Contact via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.