17 september 2019 - Verhalenavond staat gepland op 16 oktober, 19:30 uur kerk Heesselt

Voortgang erfgoedverhalen theaterproject

We hebben uw verhalen nodig! Voor het erfgoedverhalen theaterproject dat volgend jaar, 19, 20, 26 en 27 juni op drie locaties in Heesselt en Varik zal worden uitgevoerd.

Vorige week waren Maud Akkermans (bestuurslid culturele kerk Heesselt) en ik te gast bij Rob Hoekstra. Hij is de artistiek projectleider van ons erfgoedverhalen theaterproject. En de eerste datum voor een dorpsbijeenkomst is geprikt. Op woensdag 16 oktober hoopt Rob Hoekstra veel verhalen en herinneringen te horen en te inventariseren. Zo krijgen we de bouwstenen bij elkaar voor de drie theaterstukken waarvan uw verhalen de basis zullen zijn.

We hebben uw herinneringen dus nodig: Wat maakte u mee zo’n 40, 50 en 60 jaar geleden in Varik en Heesselt? Hoe zag uw dag er toen uit? Waren er bazen en knechten en hoe was de verhouding? Had u vrije tijd, was er al voetbal of muziek? Hebt u daar mooie verhalen over? Buren kan ook een onderwerp zijn; hoe leefde je samen met je buren in deze – toen nog - geïsoleerde dorpen? Of de verhouding tussen de twee dorpen toen. En wat gebeurde er bij hoog water? Was de rivier een vriend of vijand in die dagen? En wat maakte u mee tijdens de tweede wereldoorlog?

U ziet, er zijn heel veel verhalen over Varik en Heesselt te vertellen. Kent u iemand die verhalen weet uit die tijd, iemand die we echt moeten spreken, of kent u zelf mooie verhalen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wees van harte welkom op 16 oktober in Heesselt.

Voor meer informatie over het project lees: Hoe het begon

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.