Corry Derksen

CorryKleinOverleden 21 februari 2020

Ik ben Corry Derksen. In 1998 kwam ik uit Geldermalsen in Heesselt wonen. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik voel me hier helemaal thuis, alsof mijn roots hier liggen. Natuurlijk blijf je altijd import, maar toch stroomt er uitsluitend Betuws bloed door mijn aderen. Mijn ouders kwamen uit Hemmen en Slijk-Ewijk, de Boven-Betuwe dus.

In de jaren dat ik hier woon, heb ik veel tijd besteed aan activiteiten voor de (Neerijnense) gemeenschap. Aanvankelijk vooral in het Stroomhuis: onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het gebouw, inburgeringscursussen opgezet waardoor we landelijke en internationale bekendheid kregen, de talkshow Krachtstroom van de grond getild en gepresenteerd, een verenigingenmarkt samen met anderen georganiseerd en een dag over Omgaan met de dood.

Boekje 'Varik en Heesselt van horen zeggen'

Tegenwoordig zet ik me meer in voor Varik en Heesselt. Denk aan de Koe in de uiterwaarden en mijn boekje 'Varik en Heesselt van horen zeggen'. De laatste tijd richt ik me vooral op het fraaie neogotische kerkje van Heesselt. Daar ben ik aan gehecht. Op het kerkhof daar omheen wil ik ook begraven worden. Voor die tijd hoop ik er, samen de andere bestuursleden van de Stichting Kerk Heesselt een ontmoetingscentrum voor het dorp van te maken.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.