button6  facebook

3 X 3 Bekende kunstenaars tonen hun visie op kerk en omgeving

Stroming en licht CR
Unieke expositie in historisch cultureel centrum Kerk Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe uitgenodigd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde. Met als resultaat 3x3.

Eerste drietal

Het eerste drietal bestaat uit Ad Arma, Quraiseh en Harrie Gerritz. 
Ad Arma, kunstenaar van het jaar 2007, maakt naast grafisch werk onder meer schilderijen, keramiek en glaskunst en toont nu een bijzondere beeldengroep. De Iraakse kunstenaar Quraiseh heeft een bijzondere video gemaakt die u zeker zal verrassen. Harrie Gerritz uit Wijchen maakt dit drietal compleet. Van hem zullen hout- en bronssculpturen te zien zijn.

Bos en Mens.Mieke de Waal cr

Tweede drietal

Het volgende drietal: Dik Kusters, Ans van den Hurk en Mieke de Waal. 
Dik Kusters exposeerde vorig jaar zijn rivierlandschappen in onze kerk. Dit jaar laat hij met zijn ‘installatie’ een heel andere kant van zichzelf zien. Ans van den Hurk werkt veel met natuurlijk materiaal, in de kerk zullen objecten van haar te zien zijn. Mieke de Waal toont een van haar zwevende beschilderde ‘soft sculptures’: de monumentale kimono Bos en Mens.

Derde drietal

Soraya van Houwelingen, Peter Schipper en Chris Rodenburg vormen het derde drietal
In 2015 exposeerden Soraya en Peter in de kerk met resp. indrukwekkende portretten van door het leven getekende vriendinnen en schilderijen over maatschappelijke tegenstellingen. Dit jaar zal Soraya op het kerkterrein haar ‘graafwerk’ tentoonstellen en Peter exposeert een drieluik in houtskool. Chris Rodenburg maakt gebruik van oude pallets bij het vervaardigen van zijn objecten, waarmee het afval een nieuwe betekenis krijgt.

Locatie

Kerklaan 6 te Heesselt. Geopend tijdens Waard Art: za. 23 en zo. 24 september van 11.00 – 17.00 uur. De toegang tot deze bijzondere expositie is gratis. In de kerk zijn o.a. kaarsen van de toren en ansichtkaarten van het orgel te koop. Ook wordt er tegen een kleine vergoeding koffie en thee geschonken.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.