button6  facebook

Pinksterexpositie Harry van Meurs

Expositie

Tijdens de Pinksterdagen zal in de kerk een expositie te zien zijn van kunstschilder Harry van Meurs. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen (olieverf op doek 1.20 x 1.00 meter)die twee aan twee in contrasterende relatie staan. De schilderijen zullen op een bijzondere manier gepresenteerd worden zodat de ruimtelijkheid van de kerk wordt geaccentueerd. Bij deze expositie worden verschillende nieuwe werken getoond. Als contrast van deze grote doeken zullen er tevens prachtige miniaturen (10 x 11 cm.) tentoongesteld worden. (Zie ook de facebookpagina: Harry van Meurs Atelier 97)

Opening om 16.00 uur

Op 4 juni om 16.00 uur zal de expositie feestelijk geopend worden door vioolduo Renate van Riel en Esther de Bruijn (Radio Filharmonisch Orkest) en door organist Kees Alblas. Het programma van dit korte concert wordt binnenkort bekend gemaakt.
Entree is gratis (na afloop wordt er 'met de hoed' rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage). Uiteraard is er daarna tijd voor een hapje en een drankje. Harry van Meurs is dan ook aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Muziek

De expositie staat in het teken van contrasten en dat zal ook in het concertprogramma te horen zijn. Organist Kees Alblas zal het Knipscheerorgel bespelen, beeld- en sfeerbepalend voor de kerk van Heesselt. Renate en Esther spelen beiden op een viool die hen ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Renate bespeelt een Testore-viool, Esther een Maussiel.

Kinderquiz

Tijdens de expositie op 5 juni zal er een kleine quiz zijn voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Zo is het ook leuk om met de kinderen langs te komen.

Openingstijden

  • 4 juni vanaf 16.00 uur
  • 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur

Op beide dagen is Harry van Meurs zelf aanwezig zodat u met hem van gedachte kunt wisselen over zijn werk.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.