button6  facebook

Een Kerk vol Mensen – een kerk vol verhalen Expositie in Culturele Kerk Heesselt

In het weekend van 28 en 29 september treft u in het monumentale kerkje van Heesselt bijzondere ‘mensen’. Mensen met verhalen, zegt een van de exposerende kunstenaars Hans Vernooy uit Ophemert. Als je met de ogen van een kind kijkt, maak je bij elk figuur je eigen verhaal, licht hij toe.

Zeven kunstenaars laten hun verbeelding los op het thema: Een kerk vol mensen. Waar Hans Vernooy een stokkenbeeld van twee meter maakt, is het werk van Ans van den Hurk veel kleiner. Zij verwerkt klei zo dat het huid lijkt. Heesselt kunstenaar Soraya van Houwelingen gebruikt oude schoenen. Zij wil een glimlach op uw gezicht toveren en stelt de bezoeker met haar werk ook vragen.

Peter Schipper zet mensen in de moderne digitale wereld waarbij ze vaak meer met hun telefoon bezig zijn dan met het leven om hen heen. De in Heesselt wonende Carla Wiersma is geboeid door groepen mensen. Voor de expositie verbindt ze mensen op allerlei manieren met de kerk. Soms doet ze dat letterlijk zoals bij de kerk van rode klei die is opgebouwd uit mensen.

Chris Rodenburg studeerde Landschapsarchitectuur en laat zich inspireren door de relatie tussen mens en omgeving. Hij werkt graag met oude pallets. Zo geeft hij een andere betekenis aan deze grondstof die daardoor zelfs mooi wordt. Ook Dik Kusters uit Varik, bekend om zijn landschappen, doet mee.

In het kader van WaardArt is er een atelierroute door de gemeente West Betuwe. U kunt meer dan dertig kunstenaars in hun eigen ateliers ontmoeten. Op vrijdag 27 september wordt het kunstweekend feestelijk geopend door wethouder van Cultuur Rutger van Stappershoef in het Stroomhuis. Om 20.00 uur gaan de deuren open naar de overzichtstentoonstelling van alle kunstenaars die meedoen aan WaardArt.

Als u op zaterdag en zondag door de gemeente onderweg bent van atelier naar atelier is een bezoek aan de kerk in Heesselt zeker de moeite waard. Het belooft weer een verrassend gebeuren te worden. Met zeer verschillend werk dat u ook uitnodigt om er uw eigen verhalen bij te fantaseren. Want er zullen fantastische figuren in de kerk te zien zijn.

Koffie en thee staan klaar. En de toren kan beklommen worden. De kerk in Heesselt is op 28 en 29 september open van 11 tot 5 uur.

 

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.