button6  facebook

UNIEK IN HEESSELT

Op zondag 27 januari was er een bijzonder concert in het kerkje van Heesselt. Naast een geweldig optreden van vioolduo JuMa waren er prachtige schilderijen te bewonderen van kunstschilder Harry van Meurs.

Ook dit keer was het de organisatoren van Historisch Cultureel Centrum Heesselt weer gelukt topmusici in de kerk van Heesselt te laten musiceren. Vioolduo JuMa speelde een afwisselend programma met veel intensiteit, charme en bravoure. In 24 uur speelden zij 4 concerten. De avond ervoor twee concerten in Tivoli Vredenburg Utrecht, zowel met het Radio Filharmonisch Orkest als met hun ROctet. Die ochtend nog speelden zij in het Concertgebouw Amsterdam met het RFO. Toch kwamen ze daarna graag naar Heesselt vanwege de prachtige akoestiek van dit mooie kerkje. ‘Het speelt hier zo geweldig’ was hun commentaar. ‘De klank van de violen versmolt tot één geheel’. Soms leek het ook wel of er een heel orkest stond.

De schilderijen van Harry van Meurs gaven het geheel een feestelijk tintje. Zijn kleurrijke werk stond mooi opgesteld bij de ingang van de kerk zodat het publiek er in alle rust van kon genieten.

Het is uniek dat in dit kleine dorp zulke fantastische musici komen spelen. Dat heeft alles te maken met de akoestiek. Het publiek genoot er zichtbaar van. Het was zo mooi dat je een speld kon horen vallen. Het was muisstil in de kerk. Maar na afloop klonk er een daverend applaus. Iemand zei: ‘We hebben hier niets in Heesselt. Geen winkel, geen café, noem maar op. Maar we kunnen wel gewoon op ons fietsje naar de mooiste concerten. Waar vind je dat!’  Voor de vrijwilligers van Historisch Cultureel Centrum Heesselt is dat precies wat zij willen bereiken: Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.