button6  facebook

Pionier van God

Lezing geannuleerd

In 1908 stapte de 28-jarige Pieter ten Kate op de trein naar Genua, vol van zijn missie: het Christendom brengen op de woeste hoogvlakte van midden Celebes, het huidige Sulawesi. Hij bestudeerde van te voren op de Rotterdamse zendingsschool alle informatie die voorhanden was, maar van de Napoe en Besoa - de ‘heidenen’ op de hoogvlakte die nog koppensnelden en mensenoffers brachten - had hij geen idee.

Copyright © Trouw

Over zijn avontuur schreef hij honderden brieven naar zijn familie en naar de kerk in Sliedrecht. Vijf jaar later volgde de jonge Anna ten Kate hem; ze ondernam dezelfde wekenlange tocht met trein, boot, te paard en te voet om bij haar man te zijn op wie ze al brievenschrijvend aan de keukentafel verliefd was geworden. 

Gebaseerd op beider brieven en foto’s van toen en nu vertelt hun kleindochter Dike ten Kate uit Ophemert samen met haar man Aart Kusters over haar bijzondere grootouders. En voor Trouw reisde ze afgelopen jaar met Jacqueline Maris in de voetsporen van haar opa en oma naar Sulawesi en maakte ze de bijzondere online productie Pieter ten Kate, Gods pionier in Indië waarvan ook een stukje vertoond zal worden op 10 februari in de kerk van Heesselt. 

Een middag om niet te missen met spannende verhalen van een bezielde zendeling. Door zijn ogen kijken we naar de wereld van meer dan een eeuw geleden. Toen een dorp nog een dorp was, en bijna niemand zich buiten zijn eigen gemeenschap waagde.

Organisatie: Historisch Cultureel Centrum Heesselt
Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6
Datum en tijd: 10 februari, 16:00-17:00 uur

Toegang: €10 inclusief drankje na afloop. Voor vrienden van de stichting en bij reservering €2 korting.
Reserveren via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.