button6  facebook

Expositie Kerk Heesselt

Door: Loes ten Brink, Carla Wiersma en Sybren de Graaff

Onderdeel van de Waard Art kunstroute, 29 en 30 september, 11:00-17:00 uur

 

Ingrijpende, ontregelende en verontrustende veranderingen in de Heesseltsche uiterwaarden inspireerden kunstschilder Loes ten Brink en beeldhouwer Carla Wiersma tot de tentoonstelling “Uiterwaarden op de schop”. De tegenstelling van “hoe het was” met “hoe het is” is in een fotoboekje zichtbaar gemaakt. Loes maakte een serie schilderijen met oranje rijplaten, bruine en zwarte bergen grond, grote zandvlakten, maaiveldverlaging en nieuwe waterlopen.
Carla maakte keramische beelden van ontwortelde en omvallende bomen en geschokte reacties, portretten van omwonenden en bestuurders met een gat in de schedel.

De vraag naar schilderijen met 'de oude natuur' is de aanleiding om daar in de expositie “Kunst onder de Kansel” in de kerk van Heesselt, aan te beantwoorden. Een toegift na de vorige expositie. Het fotoboekje kunt u daar ook zien. Carla Wiersma zal in de kerk ook een aantal van de beelden van geschokte hoofden laten zien, samen met haar meer bekende werk: bronzen beelden van verhoudingen tussen mensen onderling.
Sybren de Graaff is als gast degene die er in de kerk een feestje van maakt. Hij hangt de slingers op:
kleurige schilderijen geïnspireerd op zijn eigen paradijs. Daar hoeft de natuur niet verbeterd te worden.

De vrijwilligers van Historisch Cultureel Centrum Heesselt heten u van harte welkom in de kerk. Graag bieden zij u koffie of thee aan. Er zijn boekjes over de historie van de kerk, ansichtkaarten en kaarsen van de kerktoren te koop. Toegang tot de expositie is vrij. Middels een gift kunt u het culturele centrum in Heesselt steunen.

Website: www.kerkheesselt.nl email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open atelierroute Stichting Waard-Art

Elk jaar in september wordt de Open Atelierroute in Neerijnen en Geldermalsen georganiseerd. Dit jaar is dat zaterdag 29 en zondag 30 september 2018, van 11:00 tot 17:00 uur.

Tijdens de atelierroute is er een gezamenlijke expositie van de deelnemers in het Stroomhuis in Neerijnen. Hier is ook het atelierrouteboekje te vinden, waarmee de keuze voor de route gemaakt kan worden.

De opening vindt plaats op vrijdag 28 september om 20:00 uur in het Stroomhuis.

Website: www.waardart.nl email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.