button6  facebook

Grote namen op 5 mei in de kerk van Heesselt tijdens Tour de Waal

bleihijt03 fotograaf en kunstenaar Guusje Kaayk

De kerk van Heesselt wordt omgetoverd tot ‘kunstoase’. Gerenommeerde kunstenaars Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen en Dik Kusters tonen hun visie op vrijheid.  Ook zullen kunstwerken van de overleden initiatiefneemster van Tour de Waal, Joyce Bloem, getoond worden. Schrijvers en dichters Marion Bloem (zus van Joyce Bloem), Thom Ummels, Jannie Regnerus en Marcel Vaandrager zullen voordragen uit eigen werk.

Lees meer

Tour de Waal in Heesselt

Op 5 mei wordt het traditionele vrijheidsevenement gevierd langs de Waal. Ook de kerk van Heesselt doet weer mee. In en rond de kerk tonen kunstenaars hun visie op vrijheid. Voor €1 kunt u de stenen wenteltrap in de toren beklimmen en door de galmgaten naar buiten kijken en genieten van het uitzicht. De kerk is open van 12:00 – 17:30 uur.

Topconcert in Heesselt

Zondag 8 april, op deze eerste warme zondag van  het jaar, staat in het kerkje van Heesselt een concert gepland met de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het stuk wordt vandaag in Heesselt uitgevoerd door een unieke combinatie. Twee fantastische musici, Esther Doornink en Peter Elberste spelen dit werk op 2 marimba’s.

Lees meer

Touwleuning wenteltrap toren Kerk Heesselt

Uw stem is geld waard! Laat u ons project “Touwleuning toren wenteltrap kerk Heesselt” bloeien? 

Stichting Kerk Heesselt wil de kerk van Heesselt toegankelijker maken voor een breder publiek en bezoekers de mogelijkheid bieden om de kerktoren te beklimmen. Op dit moment is de wenteltrap daarvoor niet veilig genoeg. De stichting wil graag een touwleuning realiseren langs de gehele trap zodat op een prettige manier naar boven gelopen kan worden.

Lees meer

Canto Ostinato in Heesselt

Fotograaf H.v.Beurden HR

Op 8 april zal dit beroemde stuk van Simeon ten Holt uitgevoerd worden in het kerkje van Heesselt door Esther Doornink (Radio Filharmonisch Orkest) en Peter Elbertse (Nederlands Philharmonisch Orkest). Zij spelen dit meesterwerk op twee marimba’s. Simeon ten Holt schreef dit werk in de jaren zeventig. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd met drie piano’s en orgel. De bezetting is vrij en kan variëren van één tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc.

Lees meer

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.