Nieuw in Heesselt: audiotour over het kerkhof!

Zaterdag 25 september om 11 uur komt Wethouder van Cultuur Rutger van Stappershoef naar Heesselt. Hij lanceert dan een unicum in de gemeente West Betuwe: de audiotour over het Heesseltse kerkhof die vanaf dat moment met een QR-code te beluisteren is. Bedoeld voor voorbijgangers en bezoekers, maar vooral ook voor de dorpelingen zelf.

Lees meer

INSPIRATIE VAN WAALFORMAAT

Anna Marie Van Thiel de Vries werd geboren op de Heesseltse steenfabriek, die de eerste twaalf jaar van haar leven haar directe leefomgeving was. Aan de Waal, op het altijd drukke fabrieksterrein, waar in de jaren vijftig wagentjes met paarden ervoor en later tractoren met wagentjes erachter af en aan reden met stenen. Ondanks de grote bedrijvigheid was het dus toch ook haar speelterrein, al golden er strenge verboden en werd er gewaarschuwd voor alle mogelijke gevaar.

Lees meer

Kerk Heesselt in de steigers

Met trots kunnen we melden dat het dak van de kerk van Heesselt grondig gerenoveerd/gerestaureerd wordt. Met dank aan onderstaande instanties en fondsen en het spaarpotje uit de baten van Variks Belang is het gelukt om dit project grotendeels te financieren. Wanneer het dak klaar is kan de kerk weer gebruikt worden voor kerkdiensten en culturele activiteiten. Begraven vanuit de kerk blijft mogelijk gedurende de renovatie. De verwachting is dat het project in augustus 2021 kan worden afgerond.

Lees meer

In de maak: audiotour van het Heesseltse Kerkhof

De enige grafkelder op het Heesseltse kerkhof

Later dit jaar kan iedere voorbijganger, of hij nu van ver komt of dichtbij woont, stoppen bij de kerk van Heesselt. Daar staat dan een bord met een QR-code. Als je verbinding maakt, speelt de audiotour op je telefoon. Een unicum in de gemeente West Betuwe.

Lees meer

Franse sferen in een Betuwse boomgaard

Zondagmiddag 13 juni is het zover. Eindelijk weer een concert van de Stichting Culturele Kerk Heesselt. Dit keer in de kersenboomgaard van de familie Van Houwelingen.

Het ensemble “SOIT!”, bestaande uit Andrea van Beek (zang), Bert van den Brink (piano en accordeon, arrangementen) en Sanne de Graaf (cello) speelt liederen van Gildas Delaporte. Delaporte kwam in 1988 vanuit Frankrijk naar Nederland om in Utrecht aan het conservatorium contrabas te studeren. Sanne de Graaf was een medestudent, Bert van den Brink doceerde aan de opleiding maar leerde Delaporte pas later kennen. Naast contrabassist in het Brabants Orkest, was Gildas ook stadsbeiaardier van Oudewater.

Lees meer

Korsen en Kaaien uitgesteld

Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen is het openlucht theater “Korsen en Kaaien” opnieuw uitgesteld. Nieuwe data zijn: 17, 18, 24 en 25 juni 2022.
We gaan in 2022 met nieuwe energie van start met dit mooie project.

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.