button6  facebook

ANNULERING lezing 10 februari

Tot onze spijt gaat de vertelling zondag 10 februari over de bijzondere grootouders van Dike ten Kate uit Ophemert wegens onvoorziene omstandigheden niet door.

Haar opa Pieter en oma Anna vertrokken resp. in 1908 en 1913 naar Celebes (het huidige Sulawesi) om er het christendom te brengen. Ze schreven honderden brieven over hun verblijf tussen het nog koppensnellende Napoevolk. 

Jacqueline Maris maakte met Dike ten Kate voor Trouw het brievenverhaal 'Gods Pionier in Indie'. Wilt u een indruk krijgen van dit bijzondere verhaal, klik dan op deze link: https://player.slices.co/stories/-LH252cA6HuYqRg-ou9w.

Reizen in de tijd in Heesselt met reisbrieven uit 1908

Lezing geannuleerd

Tegenwoordig reizen mensen over de hele wereld. Binnen een etmaal ben je aan de andere kant van de wereld. Een eeuw terug, toen Pieter ten Kate op de trein naar Genua stapte, om daar op de boot richting oost te stappen, duurde het wekenlang voor je in Indonesië - toen nog Indië - aankwam. In 1908 vertrok hij om zijn missie te vervullen: het Christendom brengen bij de volken der Napoe en Besoa. Om hun leefgebied op de geïsoleerd hoogvlakte te bereiken moest je drie dagen door het oerwoud omhoog klimmen. Toen de bezielde jongeman er eindelijk aankwam, stonden er nog tempels met hoofden van vijanden erin en waren er dagenlange dodenfeesten. Daar verbleef de toen 29-jarige Pieter ten Kate vijf jaar als enige blanke. Toen kwam zijn Anna aan. Zij was in Holland met de handschoen getrouwd, en had dezelfde barre reis ondernomen als Pieter vijf jaar eerder. Ze schreven honderden brieven, eerst Pieter alleen, daarna samen met Anna. En in juni 1916 werd de vader van de in Ophemert wonende Dike ten Kate geboren.

Lees meer

UNIEK IN HEESSELT

Op zondag 27 januari was er een bijzonder concert in het kerkje van Heesselt. Naast een geweldig optreden van vioolduo JuMa waren er prachtige schilderijen te bewonderen van kunstschilder Harry van Meurs.

Lees meer

Pionier van God

Lezing geannuleerd

In 1908 stapte de 28-jarige Pieter ten Kate op de trein naar Genua, vol van zijn missie: het Christendom brengen op de woeste hoogvlakte van midden Celebes, het huidige Sulawesi. Hij bestudeerde van te voren op de Rotterdamse zendingsschool alle informatie die voorhanden was, maar van de Napoe en Besoa - de ‘heidenen’ op de hoogvlakte die nog koppensnelden en mensenoffers brachten - had hij geen idee.

Copyright © Trouw

Lees meer

Concert door vioolduo JuMa en expositie Harry van Meurs

Historisch Cultureel Centrum Heesselt meldt met trots dat vioolduo  JuMa, met de van oorsprong Joegoslavische Julija Hartig en de Russische Masha Iakovleva, 27 januari  naar de kerk van Heesselt komt. Ze spelen samen in meerdere formaties, onder andere in het Radio Filharmonisch Orkest en “ROctet” (Radio strijkOctet, samengesteld uit de vooraanstaande strijkers van het RFO).

Zij besloten om hun geliefde instrument samen te eren in een reis door het repertoire voor twee violen. Zij inspireren elkaar om de schoonheid, elegantie en vreugde te laten horen in het samenspel van hun twee Franse violen.

Lees meer

KERSTMARKT HEESSELT 2018

Zaterdag 15 december van 17.00 uur tot 20.00 uur

Locatie: de hal bij de familie Van Houwelingen op Gerestraat 13a te Heesselt.

Historisch Cultureel Centrum Heesselt organiseert een inmiddels traditionele intieme kerstmarkt. Voorop staan gezelligheid en ontmoeting. De knusse bijna vierkante hal van de familie Van Houwelingen leent zich daar uitstekend voor. Na een rondje langs: kleding, accessoires, sieraden, cadeautjes, brocante kerstversiering, boeken, kerststukjes, curiosa, herinneringskraam en ambachtelijk gestookte “Eau de Vie” komt u al snel bij de eetkraam terecht.

Lees meer

Lezing over het Woordenboek van de Dood door Ton den Boon

De vrijwilligers van Historisch Cultureel Centrum Heesselt verwelkomen u graag bij de lezing over het Woordenboek van de Dood in de kerk van Heesselt.

Datum: 4 november
Tijd: 16:00 uur
Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6

Entree: €10,00 inclusief drankje na afloop
Vrienden van Stichting Kerk Heesselt en bij reservering €2 korting.
Reserveren via het secretariaat van de stichting: 06 23 949 752, Annemart Vahl, of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.