button6  facebook

Boekpresentatie

Het archief van de PKN-kerk te Heesselt in historische context

Uitnodiging boekpresentatie Heesselt.pdf

De afgelopen drie jaar heeft Corry Derksen, bestuurslid van de Stichting Kerk Heesselt, onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het Heesseltse kerkje. Wanneer is dat gebouwd? Wat speelde zich af in de kerkenraad? Waar bevond zich het archief? Honderden kwitanties, opgeslagen in rolletjes met een touwtje er omheen, heeft ze gladgestreken en opgeslagen om enig inzicht te krijgen in de ontwikkelingen in de kerk van Heesselt. Ze plaatste die in de historische context. Met veel oude, maar ook nieuwe illustraties is het een interessant boekje geworden.

15 DECEMBER

De boekpresentatie is op 15 DECEMBER VAN 20.00 – 21.00 UUR in het kerkje van Heesselt, Kerklaan 6. Na afloop kunt u napraten bij een hapje en een drankje en natuurlijk het boekje aanschaffen.

Lees meer

Lezing over het ouder wordende brein

Zondag 19 november 2017 hield Kees Vreugdenhil een lezing over het ouder wordende brein. In de powerpoint-presentatie zijn de hoofditems van deze lezing terug te lezen. Eerder hield de heer Vreugdenhil lezingen over het brein van het jonge kind en over het puberbrein. Ook schreef hij een boek over deze materie: Breinkennis voor opvoeding en onderwijs, ISBN 978-90-01-83438-8 verkrijgbaar o.a. bij bol.com.

Download presentatie

Kerstmarkt zaterdag 16 december

Kerkheesselt Kerstmarkt 2017 smallTijd: 17:00-20:00 uur

Plaats: Hal bij familie Van Houwelingen, Gerestraat 13a in Heesselt

Thuis eten is niet nodig

Ook dit jaar is er weer een knusse kerstmarkt in de hal bij de familie Van Houwelingen. Thuis eten is niet nodig want op de kerstmarkt zijn onder andere verschillende soepen, broodjes worst met zuurkool en cupcakes te koop. Onder het genot van een glaasje glühwein, sap, koffie of thee en vele lekkernijen, kunt u bijpraten met dorpsgenoten, vrienden, bekenden en nieuwe mensen ontmoeten.

Lees meer

Kerststuk maken onder leiding van Wilma Wouterse

>kerststuk crStichting Kerk Heesselt nodigt u van harte uit in de consistorie van de kerk te Heesselt om een Kerststuk te komen maken.

  • Wanneer: 07-12-2017
  • Tijd: 19:30-21:30 uur
  • Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6
  • Kosten: €15 per persoon (€5,-- per persoon komt ten goede aan Stichting Kerk Heesselt)
  • Meenemen: schaal en snoeischaartje
  • Deelname: minimaal 10, maximaal 12 personen
  • Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Annemart Vahl 06 23949752 (voor 1 december)

Wilma zorgt voor materiaal. Koffie en thee staat klaar!

‘Het ouder wordende brein’ lezing door Kees Vreugdenhil

BreinKennis300Een aanrader voor ieder die oud hoopt te worden.

Je komt niet meer zo makkelijk op namen. Je vergeet sneller wat je net gehoord hebt. Je hebt meer tijd nodig voor dingen die je vroeger snel deed. Het oudere brein komt met gebreken. Is het alleen maar kommer en kwel? Nee, gelukkig niet. Het oudere brein past zich ook slim aan de afnemende vitaliteit aan. Er zijn bijna net zoveel positieve kenmerken van het oudere brein als negatieve.

Lees meer

3x3 unieke expositie in historisch cultureel centrum kerk Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 Heesselt bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe gevraagd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde.

Lees meer

3 X 3 Bekende kunstenaars tonen hun visie op kerk en omgeving

Stroming en licht CR
Unieke expositie in historisch cultureel centrum Kerk Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe uitgenodigd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde. Met als resultaat 3x3.

Eerste drietal

Het eerste drietal bestaat uit Ad Arma, Quraiseh en Harrie Gerritz. 
Ad Arma, kunstenaar van het jaar 2007, maakt naast grafisch werk onder meer schilderijen, keramiek en glaskunst en toont nu een bijzondere beeldengroep. De Iraakse kunstenaar Quraiseh heeft een bijzondere video gemaakt die u zeker zal verrassen. Harrie Gerritz uit Wijchen maakt dit drietal compleet. Van hem zullen hout- en bronssculpturen te zien zijn.

Lees meer

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.