button6  facebook

Kerststuk maken onder leiding van Wilma Wouterse

>kerststuk crStichting Kerk Heesselt nodigt u van harte uit in de consistorie van de kerk te Heesselt om een Kerststuk te komen maken.

  • Wanneer: 07-12-2017
  • Tijd: 19:30-21:30 uur
  • Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6
  • Kosten: €15 per persoon (€5,-- per persoon komt ten goede aan Stichting Kerk Heesselt)
  • Meenemen: schaal en snoeischaartje
  • Deelname: minimaal 10, maximaal 12 personen
  • Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Annemart Vahl 06 23949752 (voor 1 december)

Wilma zorgt voor materiaal. Koffie en thee staat klaar!

‘Het ouder wordende brein’ lezing door Kees Vreugdenhil

BreinKennis300Een aanrader voor ieder die oud hoopt te worden.

Je komt niet meer zo makkelijk op namen. Je vergeet sneller wat je net gehoord hebt. Je hebt meer tijd nodig voor dingen die je vroeger snel deed. Het oudere brein komt met gebreken. Is het alleen maar kommer en kwel? Nee, gelukkig niet. Het oudere brein past zich ook slim aan de afnemende vitaliteit aan. Er zijn bijna net zoveel positieve kenmerken van het oudere brein als negatieve.

Lees meer

3x3 unieke expositie in historisch cultureel centrum kerk Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 Heesselt bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe gevraagd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde.

Lees meer

3 X 3 Bekende kunstenaars tonen hun visie op kerk en omgeving

Stroming en licht CR
Unieke expositie in historisch cultureel centrum Kerk Heesselt

Cultureel centrum Kerk Heesselt heeft kunstenaarsgroep 3x3 bereid gevonden om in diverse kunstuitingen hun visie te geven op kerk en omgeving. De groep is een gelegenheidssamenstelling die op een speciale manier tot stand is gekomen. Drie kunstenaars uit de directe omgeving hebben elk een kunstenaar van buiten de Betuwe uitgenodigd die vervolgens weer iemand anders uitnodigde. Met als resultaat 3x3.

Eerste drietal

Het eerste drietal bestaat uit Ad Arma, Quraiseh en Harrie Gerritz. 
Ad Arma, kunstenaar van het jaar 2007, maakt naast grafisch werk onder meer schilderijen, keramiek en glaskunst en toont nu een bijzondere beeldengroep. De Iraakse kunstenaar Quraiseh heeft een bijzondere video gemaakt die u zeker zal verrassen. Harrie Gerritz uit Wijchen maakt dit drietal compleet. Van hem zullen hout- en bronssculpturen te zien zijn.

Lees meer

Vooruitblik Stichting Kerk Heesselt

Het bestuur van Stichting Kerk Heesselt kijkt terug op een succesvol seizoen met vele nieuwe activiteiten. Nu gaat ze genieten van een welverdiende zomervakantie. Maar niet nadat we u een vooruitblik hebben gegeven op het nieuwe seizoen. Op 23 en 24 september staat een bijzondere Waard Art expositie gepland. Negen nationaal en internationaal bekende kunstenaars zullen in en rond de kerk exposeren. Op 19 november zal Kees Vreugdenhil weer een lezing houden, ditmaal over het ouder wordende brein. Op 16 december mag u van ons de inmiddels traditionele Kerstmarkt verwachten. Ook andere activiteiten staan op de rol.

Uitnodiging

We beginnen het seizoen met het Open Monumenten weekeinde op 8 en 9 september. Zaterdag 9 september willen we de Open Monumentendag afsluiten met een borrel/fris en een hapje voor alle vrijwilligers die de stichting de helpende hand bieden bij activiteiten. We nodigen u van harte uit op 9 september van 16:30-18:00 uur bij de kerk. Met mooi weer zullen we buiten genieten van een ongedwongen samenzijn met lekkers, anders zullen we de consistorie daarvoor gebruiken. Zonder uw hulp is het voor de stichting niet mogelijk al de activiteiten vorm te geven.

Opgeven

We ontmoeten u graag op 9 september! Voor de organisatie zou het fijn zijn wanneer u zich wilt opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open Monumentendag 9 september 2017

foto kerk HeesseltDe kerk van Heesselt is te bezichtigen van 11:00-16:00 uur

Daarnaast zullen bezoekers van 11:00-12:00 uur kunnen genieten van een openbare repetitie. Het monumentale Knipscheerorgel zal bespeeld worden door organist Jantien Wisselink uit Culemborg. Eveneens zullen musiceren: Han Nugteren uit Rossum op viola da gamba, Cok van der Voort uit Baarn op viola da gamba en Annet den Boer uit Soest op blokfluit.

Vanaf 12:00-16:00 uur is het monument in alle rust te bekijken

Pinksterexpositie Harry van Meurs

Expositie

Tijdens de Pinksterdagen zal in de kerk een expositie te zien zijn van kunstschilder Harry van Meurs. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen (olieverf op doek 1.20 x 1.00 meter)die twee aan twee in contrasterende relatie staan. De schilderijen zullen op een bijzondere manier gepresenteerd worden zodat de ruimtelijkheid van de kerk wordt geaccentueerd. Bij deze expositie worden verschillende nieuwe werken getoond. Als contrast van deze grote doeken zullen er tevens prachtige miniaturen (10 x 11 cm.) tentoongesteld worden. (Zie ook de facebookpagina: Harry van Meurs Atelier 97)

Opening om 16.00 uur

Op 4 juni om 16.00 uur zal de expositie feestelijk geopend worden door vioolduo Renate van Riel en Esther de Bruijn (Radio Filharmonisch Orkest) en door organist Kees Alblas. Het programma van dit korte concert wordt binnenkort bekend gemaakt.
Entree is gratis (na afloop wordt er 'met de hoed' rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage). Uiteraard is er daarna tijd voor een hapje en een drankje. Harry van Meurs is dan ook aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Lees meer

Door het toestaan van cookies, kunnen wij de bezoekersstatistieken meten en deze website continu blijven optimaliseren.